Project Outside to the Inside

Restaurant Graffiti is gevestigd in het hart van het Limburgse Heerlen; de stad die bekend staat om zijn murals. Culinaire en artistiek gaan hand in hand bij Graffiti. Dat zie je niet alleen terug aan de kunstwerken op het bord, maar ook aan de kunstwerken aangebracht in en rondom het restaurant. De kunstwerken in ons restaurant zijn door 7 artiesten werkzaam in verschillende landen aangebracht.

Stohead (Christoph Haessler)

Uit Berlijn maakt kalligrafische kunst. Op de muur bracht hij in uitlopende verf drie teksten aan die ons restaurant op het lijf zijn geschreven.

Zedz (Ronald van der Voet)

Woont en werkt in Milaan en Tokio. Onze eetkamer heeft een geheel eigen karakter gekregen door het prachtige lijnenspel dat door hem is aangebracht. Dit kunstwerk sluit aan bij De Stijl, maar beperkt zich niet tot primaire kleuren. Bij binnenkomst in de eetkamer springt zijn kleurrijke lijnenspel direct in het oog.

Hadassah Emmerich

Uit Heerlen, maar woonachtig in Brussel, bracht een kleurrijk batikpatroon aan op de muur dat zich herhaalt in wisselende kleuren.

Super A (Stefan Thelen)

Uit Goes, bracht samen met Rutger Termohlen en Collin van der Sluijs een kunstwerk met verschillende stijlen, kleuren en vormen aan in restaurant Graffiti. De emoties en details van de dame spatten van onze muur af.

Rutger Termohlen

Uit Breda staat bekend om zijn vriendelijke tekeningen. Zijn kunstwerk heeft een duidelijk verband met eten en geeft prachtige allerlei ingrediënten weer.

Collin van der Sluijs

Uit Maastricht heeft een grafische stijl met een eigen beeldtaal. Ook de bezoekers van restaurant Graffiti zien nu zijn kleurrijke figuren met veel expressie, natuurlijke elementen en (vervormde) menselijke figuren terug op de muur.

Eelco van den Berg

Wonend in Rotterdam en New York, kreeg als illustrator, schilder en graffitikunstenaar de vrije hand om zijn stijl in ons pand aan te brengen. Kenmerkend voor zijn werk zijn de menselijke en dierlijke figuren weergegeven in eigen vormen en kleuren.

Openingstijden

We zijn trots op de verschillende stijlen en karakters van deze kunstwerken en delen deze ook graag met onze bezoekers. Wij vragen hier geen vergoeding voor en consumpties zijn niet verplicht.

Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag kunnen bezoekers tussen 10:00 en 11:30 uur en tussen 15:00 en 17:30 uur de kunstwerken bezichtigen. Op zaterdag kunnen bezoekers tussen 12:00 en 15:00 uur terecht. Zondag en maandag zijn wij gesloten wegens rustdag. Voor grotere groepen (vanaf 5 personen) kun je een afspraak maken inclusief (tegen vergoeding) een glas prosecco + mondvermaakje.

Restaurant Graffiti

Restaurant Graffiti opent op 1 mei 2019 haar deuren aan de Laanderstraat 27 in Heerlen.
Reserveer nu alvast een tafel. Tot snel!

Laanderstraat 27

6411 VA Heerlen

+31(0)45 571 4241

Maandag & dinsdag: gesloten

Woensdag t/m zaterdag: 17:00 t/m 22:00

Zondag: 17:00 t/m 22:00